به (Quince)
|
◊ جدول تركیبات شیمیائی (در صد گرم به) |
◊ خواص داروئی |
◊ طرز استفاده |
◊ مضرات |
|
|
|
یزدفردا "برگهای آن پوشیده از كرك و صاف است. گلهای آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد. میوه رسیده زرد رنگ، گرد و یا به شكل گلابی است و در سطح آن پوشیده از كرك بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا كمی ترش است. |
|
|
|
|
جدول تركیبات شیمیائی (در صد گرم به) |
|
|
|
آب |
|
|
۸۳ گرم |
|
|
|
مواد قندی |
|
|
۱۰ گرم |
|
|
|
مواد نشاستهای |
|
|
۵ گرم |
|
|
|
كلسیم |
|
|
۱۰ میلی گرم |
|
|
|
فسفر |
|
|
۱۷ میلی گرم |
|
|
|
آهن |
|
|
۰/۸ میلی گرم |
|
|
|
پتاسیم |
|
|
۱۹۵ میلی گرم |
|
|
|
سدیم |
|
|
۵ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین آ |
|
|
۴۰ واحد |
|
|
|
ویتامین ث |
|
|
۱۵ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۱ |
|
|
۰/۰۲ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۲ |
|
|
۰/۰۳ میلی گرم |
|
|
|
ویتامین ب ۳ |
|
|
۰/۲ میلی گرم |
|
|
|
|
۱. از نظر طب قدیم ایران به شیرین كمی گرم و تر و ترش و سرد و خشك است. |
۲. به تقویت كنده قلب است. |
۳. ادرارآور است. |
۴. نرمكننده سینه است. |
۵. مقوی معده و دستگاه هاضمه است. |
۶. قابض است. |
۷. خونریزی را بند میآرود. |
۸. به ترش مسهل است. |
۹. به ترش برای تنگی نفس مفید است. |
۱۰. به ترش استفراغ را بند میآورد. |
۱۱. اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میكند. |
۱۲. به بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است. |
۱۳. خونریزی از رحم را متوقف میكند. |
۱۴. اثر مفید روی بواسیر دارد. |
۱۵. برای هضم غذا مفید است. |
|
ـ خواص به دانه: |
۱. لعاب به دانه را روی زخمها و سوختگیها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود. |
۲. ضد تب است. |
۳. اسهال خونی و ساده را درمان میكند. |
۴. برای درمان جراحات گلو مؤثر است. |
۵. سرفه را برطرف میكند. |
۶. برای درمان تورمهای داخلی بدن مفید است. |
۷. جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است. |
۸. برای درمان خشكی زبان و دهان مفید است. |
۹. آفتابزدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان كنید. |
۱۰. برای التیام ترك پوست دست و بدن، نوك پستان، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید. |
|
ـ خواص دمكرده گل و شكوفه به: |
۱. سردرد را برطرف میكند. |
۲. مقوی معده است. |
۳. سینه را صاف و تقویت میكند. |
۴. سرفه كودكان را برطرف میسازد. |
۵. برای درمان بیخوابی دمكرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید. |
|
ـ خواص روغن به: |
۱. برای برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفید است. |
۲. سرگیجه را برطرف میكند. |
۳. برای مداوای زخمهای دهان مفید است. |
۴. خونریزی ریوی را درمان میكند. |
۵. اسهال مزمن را برطرف میكند. |
۶. دوست كبد است و روم كبد را رفع میكند. |
۷. زخم رودهها را درمان میكند. |
|
ـ خواص برگ وشاخههای به: |
۱. جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا میكند. |
۲. زخمها را با جوشانده برگ به بشوئید. |
۳. قابض است . |
۴. ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است. |
|
|
ـ شیره به: ۵۰ گرم به را خرد كرده با ۵۰ گرم عسل یا شكر مخلوط كنید و در یك لیتر آب جوش بریزید و آن را روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد. |
|
ـ جوشانده دانه به: ۳۰ گرم به دانه را در یك لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بهصورت ژله درآید. |
|
ـ جوشانده برگ درخت به: ۳۰ گرم برگ درخت به را در یك لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید. |
|
ـ دمكرده گل به: ۳۰ گرم گل به را در یك لیتر آبجوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بكشد. |
|
ـ لوسیون پوست به: این لوسیون برای از بین بردن چین و چروكهای پوست از هر كرم دیگری مؤثرتر است. |
|
ـ روغن به: به را تكه تكه كرده و بپزید سپس آب آن را بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط كرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت كنید كه روغن نسوزد. |
|
|
خوردن به بهصورت خام خوب نیست و مضر میباشد زیرا به خام رگهای بدن را مسدود میسازد و چون گرم است برای كسانیكه گرممزاج هستند خوب نیست.
منبع"ویستا
یزدفردا
|
شنبه 01,مارس,2025